torstai 30. huhtikuuta 2015

Tampere - koskaan et muuttua saa osa #10010002 jne.

Hämeenkadun kokeilu junnaa paikallaan, kiitokset tästä saa yhdyskuntalautakunta, joka kaatoi elävöittämiskokeilun äänin 6-5.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194977101846/artikkeli/hameenkadun+elavoittamiskokeilusta+tehtiin+paatos+katso+miten+aanestettiin.html

Aleksanterinkadulla toimiva turkisliike oli kerännyt addressin yrittäjiltä, jossa vastustettiin elävöittämiskokeilua.

Vastustavia yrityksiä olivat:

Nappari 
Parturi-Kampaamo Paakki Taru Hakkarainen, Kyttälänk 8-10 
Antiikkiliike Anna-Stiina 
Bistro Naapuri 
Kosmetiikka 32 
Kello ja Kultak Auranen Tuomiokirkonk 32 
Matka- ja Nahkatavara Tuomiokirkonk 32 
Leena Tuomiokirkonk 34 
Kahvisalonki Tuomiokirkonk 34 
Vohvelikahvila Tuomiokirkonk 34 
Pikkukiinalainen Tuomiokirkonk 34 
Korulähde Tuomiokirkonk 17 
Lasipaja Kuunsäde Tuomiokirkonk 17 
Kalevan kello Tuomiokirkonk 17 
Pieni Saippuakauppa 
Harraste Oy Tuomiokirkonk 21 
Hämeen mattokulma Rautatienk 20 
Huonekalut Tuomiokirkonk 17 
Boutique Oona Aleksanterink 26 A 
Erämies Aleksanterink 26 
Fizzi Verkatehtaank 7 
Marja Einola Hammaslääket. lis. Hämeenkatu 3 A 
Miraakkeli Aleksanterink 28 
Kampaamo Arja Aleksanterink 17 
lina 
Kehyshelmi 
Pizzeria Napoli 
Minnan salonki Aleksanterink 24 
Kauneushoitola Talent 
Tampereen Sähkö Ojakatu 1 
Iloiset silmät Ojakatu 3 
Tammerkosken kukka ja hautauspalvelu 
Ravintola Katmandu Hämeenk 10 
Glo Hair Aleksanterink 28 
Pirkanmaan Hammaspalvelu Tuomiokirkonk 34 A 
Tampereen tupakkakauppa Verkatehtaank 7 
Hervannan vanha bensis Tieteenkatu 24 
Celeste 
Asianajotoimisto Olavi Moisio 
Onnela Design Aleksanterink 28 
Ståhlbergin kahvila Aleksanterink 30 
Parturiliike Sevilja Aleksanterink 31 
Midway?s Aleksanterink 22 
Saneeraus Sila"


Olisi kiva tietää yksittäisiä perusteluja yrityksiltä, mutta oletetaan polemisoivan bloggauksen henkeen, että heidänkin liikevisionsa perustuu oletukseen, että suurin osa heidän asiakkaistansa saapuu paikalle omalla autolla. Väitänpä, että Ståhlbergilla olisi aika hiljaista kahvittelun suhteen jos he olisivat 80% autoilevien asiakkaiden varassa. Blogisti Janne Takala onkin kirjoittanut aiheesta oivan kirjoituksen: "Mielikuvat liikenteestä eivät aina vastaa todellisuutta", joten jätetään aihe käsittelemättä tässä kirjoituksessa uudelleen.


Näiden addressien, kuten "ei polkupyöriä näyteikkunan eteen"-tarrojen hieno puoli on se, että tästä voi jatkossa jättää kahvittelematta nelihenkisen perheensä kanssa Ståhlbergilla. Sanoisin, että kyseiset ravintola -ja kahvilayrittäjät voivat sitten ilmoittaa julkisesti kun taas pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden/bussimatkustajien rahat kelpaa. Onneksi lapset ovat jo niin isoja, ettei Miraakkeliinkaan ole enää asiaa. Napolin Pizzoista on aika ja laatu ajanut ohi, eikä sinnekään kukaan ruokajuomana oluen nauttiva omalla autolla tule, tai jos tulee niin huonompi juttu.

Mutta hyvät Tamperelaiset yrittäjät, jatkakaa vain sitä "maksukykyisiä autoilevia asiakkaita"-mantraa, ja unohtakaa että se auton ylläpito on aina pois ihmisen maksukyvystä. Älkää vain pyrkikö uudistamaan omaa toimintaanne, miettimään liike-ideanne ongelmia muuttuvassa globaalissa markkinataloudessa. Valittakaa ja mankukaa ja ennen kaikkea, osoittakaa syyttävällä sormella aina muita kun ei salaatit mene kaupaksi, kuten esim. liikennesuunnittelua, koska peiliin katsominen ja rehellinen reflektion hetki olisi aivan liikaa pyydetty. 

Hiljaista jatkoa kaikille yrityksille niiden autoilla saapuvien "maksukykyisten" kahvila-ja parturi jne. asiakkaidenne kanssa. Onpahan sitten tyhjää liiketilaa vuokrata niille yrityksille, jotka oikeasti osaavat ajatella toimintamallinsa jättikokoisen maanalaisen parkkihallin (mutta mutta, sehän maksaa rahaa! ei meidän asiakkailla ole varaa parkkimaksuihin, ne on "maksukykyisiä" autoilijoita)  ja kävelykeskustan mukaiseksi.