maanantai 27. kesäkuuta 2011

Pyöräilyvideo - Kuukujan kevyen liikenteen väylä

Tilasin muutama viikko takaperin Kiinalaisilta liian halvan mini-kameran (MD80-kopio), jolla olen nyt enemmän tai vähemmän hyvällä menestyksellä kuvannut pyöräilyvideoita. Esikatseluruudun puuttumisen vuoksi tämän kyseisen kameran suuntaaminen voi olla haasteellista, enkä ole saanut kameraa viriteltyä kypärääni kiinni.

Olen kokeillut kameran kiinnittämistä vaihdevaijeriin mukana tulleella klipsillä. Tämä viritys oli ihan toimiva, kamera pysyi pyörässä kiinni, mutta vaijeri on tietenkin hutera ja heiluva alusta, ja videoista tuli erittäin huojuvia, lähes katselukelvottomia. Parhaan kuvaustuloksen olen saanut kiinnittämällä kameran toiseen kameran tankotelineeseen (ostettu samasta Kiinakaupasta). Valitettavasti kameran suuntausta saa tarkistella pari kertaa matkan aikana, ja töyssystä ajaessa menee kamera yleensä vinoon ja kuvaa vain puiden latvoja.
Kameran tallennuskapasiteetti riippuu täysin käytetyn micro-sd kortin koosta, itse en edes tiedä kuinka kauan kamera jaksaisi kuvata (akun kesto?) ja onko videolla maksimipituutta. Olen tyytynyt kuvaamaan lyhyitä alle 20 min. pituisia asiointipyöräilyjäni omassa asuinympäristössä. Kamera liittää videoihin myös aikakoodin, jota ilmeisesti voi editoita, mutta itse olen tyytynyt jättämään sen näyttämään väärää päivämäärää. Kameran kuvanlaatu on ihan ok/välttävä, eli kyllä siitä selvän saa, mutta pimeässä tällä ei voi kuvata, eikä muutenkaan hämärässä.

Ensimmäinen videoni liittyy Fillaristit.fi-sivuston Kuukujaan liittyvään merkintään. Videossa ajan Vaasantien varren kevyen liikenteen väylää, käännyn Kuukujan väylälle tarkoituksenani jatkaa Mikkolantien kevyen liikenteen väylää kohti Tamperetta (vaihtaen tietenkin ajoradalle tien loppuessa kaupungin rajalla).

Videolla pyrin havainnollistamaan, kuinka pyörilijän on ajettava ojanpohjilta näiden kahden väylän välillä. Vaihtoehtoisesti, voi tietenkin kiertää Akun Tehtaan takaa ja ajaa Vaasantien varren ylämäkeä pitkän ylämäen, jolloin pääsee suojatielliselle kohdalle, jossa on väylien välinen ylitys samassa tasossa. Kuukujan kevyen liikenteen väylä on tehty niin, että se loppuu kuin seinään, eikä sen ja Mikkolantien väylien välille ole tehty mitään luonnollista siirtymämahdollisuutta. Aploodit suunnittelijalle.


Katunäkymä päättyvästä väylästä:

Näytä suurempi kartta

Tässäpä tämä video: Huom. kamerani on kiinnitetty tankoon hieman vasemmalle, tämän vuoksi näyttää useasti siltä, että ajaisin todella keskellä tietä. Vannon ajavani siististi oikeaa reunaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti