sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Talvihoito = kirosana

Koko Tampereella asumisaikani olen antanut säntillisesti palautetta samoista tienpätkistä ja samoista ongelmista, jotka liittyvät jokatalviseen talvihoidon puutteeseen tai hutiloidusti aurattuihin pätkiin. Olikin ilo viedä lapset tänään tarhaan, auraamatonta jalkakäytävää, jonka hoidon kaupunki on itsellensä ottanut (kiinteistöiltä) koska se on kokoojakadun yhteydessä. Voisin lyödä vetoa, että koko talven aurat vain siirtävät jalkakäytävälle ajoradan lunta, eivätkä hae sitä pois kuin kerran kahdessa kuukaudessa.
Ai että sappi kiehuu jälleen kerran, miten täällä ei oteta mistään opiksi ja pyritä parantamaan palveluntasoa? Ongelmat ovat takuulla kaupungin ja urakat voittaneiden yhtiöiden (Destia yms.) tiedossa, mutta heitä ei vain kiinnosta. Tamperelainen jalkakäytävien ja pyöräteiden talvihoito on vain yksi lisäesimerkki kaupungissa vallitsevasta välinpitämättömyydestä.

Jokainen kuppainen pieni asuinkatu joilla asuu kymmenessä talossa ehkä 30 henkilöä, joista vain osa ajaa autolla saadaan aina aurattua kukonlaulun aikaan lumesta niin että ajoradan asfaltti paistaa, mutta kevyen liikenteen väyliä ei haluta näköjään hoitaa. Hupaisintahan on että niillä autonrotiskoilla pääsee aika hyvin lumessakin ajamaan, erityisesti sellaiset kuljettajat jotka tajuavat tilannenopeuksien merkityksen jarrutusmatkoille.

Entisessä kotikaupungissa sai polkea auran perässä jos lähti 7:15 aamulla n. 7km matkalle, ellei aura ollut jo mennyt ja vetänyt pääväyliä puhtaaksi. Tajusin miten hyvin asiat siellä hoidettiin vasta kun vaihdoin paikkakuntaa, olin erehtynyt luulemaan että kevyen liikenteen väylien talvihoito on ihan normaalia, tietenkin ne aurataan heti aamulla että ihmiset voi mennä niitä pitkin duuniin jalan, pyörällä, tai talsia bussipysäkille jne. Nehän on käyttöä varten tehty ja niiden käyttö ei onnistu jos siellä on puoli metriä lunta.

En vaan jaksa ymmärtää miksi talvihoitoa ei saada kuntoon, vai onko tämä länsi-Tampereen erityispiirre? Mielestäni viime talvena esim. Nekala/Viinikka hoidettiin kohtuullisen hyvin kevyen likenteen osalta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti