keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Teivon ABC fillarilla (kuvitettu kertomus)

Teivon ABC:lle pääsee mm. Mikkolantien kevyen liikenteen väylältä, joka Teivon yrityskeskuksen viertä alikulkua pitkin, reittiä joka saapuu Ilmarinjärventien ja Hiitintien risteyksen kiertoliittymään. Ylöjärven suunnasta reittinä voi toimia ylikulku Mäkkylän suunnasta pelastuslaitokselle päin. Ylläolevassa kuvassa on vasta päällystetty kevyen liikenteen väylä, joka kulkee pelastusaseman ja ABC:n ohitse Hiitintietä. Vasemmalla kuvassa näkyy Teivon ABC:n parkkipaikan lävitse kulkeva hyvin merkitty ilmeinen jalankulkureitti (oletan että pyörien toivotaan taluttavan tuossa koska eihän niitä ajamista varten ole keksitty), joka vie suoraan ovelle ja pyörätelineille. Mutta Hiitintien kevyen liikenteen väylälle ei kyseiseltä parkkipaikan väylältä oltu tehty lainkaan yhteyttä. Välissä on viherkaistale. Miksi?

 Yllä olevassa kuvassa näkymä Hiitintien kevliltä kohti ABC:n parkkipaikkaa. Laatikkopyörällä ei tuosta ojasta enää mentykään kohti S-ryhmän kartelli-Salea.

Oikeasti kaikki jalankulku -ja pyöräily ABC:lle valitsee suorimman reitin, eli he oikaisevat nurmikon poikki kiertoliittymän nurkasta. Kummallista, ettei yhteyttä parkkipaikalle tehty tähän kohtaan, johon se loogisesti ajatellen kuuluisikin.
Lopuksi vielä näkymä pyörätelineiltä kohti Hiitintietä. Pisteitä parkkipaikan jalankulku-alueista.

Haluaisin uskoa, että tuo Hiitintien ja parkkipaikan välisten teiden yhteyden puuttuminen on pelkkä "unohdus", mutta eipä tässä väylien rakentamista lukuunottamatta ole loppuun asti haluttu ajatella, miten pyöräilijä tai jalankulkija saapuu kyseiselle asemalle. Ehkä väylien rakentaminen on nähty jo ihan tarpeeksi suureksi huomionosoitukseksi, moisille marginaalisille maksukyvyttömille ihmisille.

Koska parkkipaikan oikopolunkin päässä on aika paha pudotus kanttikiviltä (miksi näitä vieläkin viljellään, aivan liian korkeina vielä, pyöräteille), voi olla että laatikkopyörällä asiointi Salessa tai lasten vieminen silloin tällöin sinne "heseen" jäävät vähemmälle.