tiistai 22. toukokuuta 2012

Aamulehti ja kävelykatuihin liittyvät uutiset

Tämän päivän (tiistai 22.5) Almulehdessä oli iso juttu Kuninkaankadun kävelykadun ongelmista. Tammerkosken yrittäjien Juha Turuselta on saatu lainaus tapauksesta jossa laitapuolen kulkija on tullut syömään sormin ravintolan seisovasta pöydästä. Juttu aloitetaan mahdollisimman negatiivisesti ja raflaavasta, aivan kuin tämä olisi arkea Kuninkaankadulla.

Jutussa mainitaan mm. "[i]hmiset karttavat alueen liikkeitä, eivät halua ottaa lastaan mukaan sinne, eivätkä halua mennä esimerkiksi kahvilaan, jossa joku örisee tai käy päälle". Saamme lauseen, joka sisältää räikeitä yleistyksiä ihmisistä, kun joku helkutin päivä Kuninkaankadulla kulkee laumoittain ihmisiä, jotka selvästi ovat siellä väkipakolla, koska eivät tahdo sinne mennä. Räikeiden yleistysten lähteeksi annetaan jutussa Tammerkosken yrittäjien pj. Juha Turunen.

Jutussa ei tartuta tarpeeksi siihen, että Alko, sekä Vapaakirkon ruokajakelu ovat todellisia laitapuolen magneetteja, vaikka perusviestiltänsä artikkeli pyrkii kohti rakentavaa otetta. Toisaalta, Aamulehden artikkeli maalaa aivan omiin kokemuksiin nähden todellisuudesta räikeästi irrotetun ja huikeasti kärjistetyn mielikuvan Kuninkaankadun ongelmista. Jokainen voi empiirisin havainnoin todeta, että arkipäivinä Kuninkaankadulla riittää ihmisiä, sen varsin sivuisasta, miltei syrjäisesti sijainnista huolimatta. Katu välittää suurta ihmismäärää, jota se ei välittäisi jos se olisi autoliikenteen käytössä. Mitä tulee siihen ettei ihmiset uskalla mennä sinne lapsiensa kanssa, nämä ihmiset lienevät vähemmistössä, kun lapsiperheitä näkee joka ikinen päivä hyvinkin viihtymässä kyseisellä pätkällä tai kulkemassa läpi. Kyllä itsekin mieluummin kuljen kävelykadun läpi pienten lasten kanssa, kuin vilkasliikenteisen Hämeenkadun vartta. Entäpä ne kahvilat, joihin ihmiset eivät spurgujen takia halua mennä? Kuninkaankadulla ei ole minun mittapuuni mukaan yhtäkään kunnollista kahvipaikkaa, joten miksi pitäisi mennä näihin olemassa oleviin? Lähin hyvän kahvin lähde on Kahvila Valo, jonne vien rahani mieluummin. Ehkä Kuninkaankadulle pitäisi saada niitä kahviloita, joissa ne turistitkin voisivat poikeita, sellaisia oikeasti miellyttäviä ja laadukkaita, erikoiskahvinsa tuntevia kuppiloita joista saa vaikka lasin viiniä jos sikseen tulee.

Outoa uutisointia, ja ongelmien turhanpäiväistä paisuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti