tiistai 1. toukokuuta 2012

Uutisia länsirintamalta. . . .

Blogi on viettänyt hiljaiseloa, mutta joskus on pakko tehdä jotain opintopisteiden eteen, eli yliopisto pelkkä 5-7 vuotta jatkuva humalatila sentään ole.

Vaikkakin Tesomajärven kiertoliittymä heikentää (kaikesta suunnittelijoiden spinnistä) huolimatta kevyen liikentee olosuhteita Tesoman keskuksessa, kuuluu länsirintamalta myös jotain hyvää. Ylöjärventien uusi katusuunnitelma tuo massiivisen parannuksen Lamminpään pyöräilyolosuhteisiin ja luo loivan ja suoran reitin Ylöjärven loistavaan pyöräverkostoon.

Toisaalta, kokoojakadun statuksesta luopumisella ja aidolla liikenteen rauhoittamisella olisi luoto ajoradasta pyöräilylle suotuisa, mutta tämähän on utopistista ajattelua. Mihin Tampere tarvitsee tätä sisääntuloväylää? Vaasantien piti korvata se, muistaakseni aivan täysin. Mutta tien suosio on huikeaa, ja nopeudet myös yhtä huikeita. Yksi katusuunnitelmaa kommentoinut paikalllinen olikin vaatinut raskaan liikenteen läpiajokieltoa, mutta sehän ei kaupungille passannut, sama miten paljon vaurioita talojen rakenteille syntyy. Eihän rekkaliikenne voisi mitenkään ajaa Mäkkylään ja Vaasantielle ihan oikeasti Vaasantietä, koska se tarkoittaa kahta ylimääräistä valoristeystä. Kyllä olisi heti sorrettu ammatinharjoittajien vapautta ajaa ylinopeutta asutuksen halki. Yhdyskuntalautakunta myös hyväksyi erään kommentoijan vaatimuksen suojatien lisäämisestä Hiihtäjäntien kohdalla. Paikka on luonnollinen ylityspaikka, monet menevät tästä kirjastoon (jota ei kohta enää ole) ja harjulle metsään. Vielä kun joku kunnioittaisi suojateitä.

Ylöjärventien ensimmäinen osuus (Saarikorventie-->Vuorentaustantie) toteutetaan 2012, eli töiden pitäisi alkaa minä hetkenä hyvänsä. Tesomajärven kiertoliittymää rakennetaan jo, valitettavasti. Idässä taas Teiskontien väylät jatkuvat pian Kalevaan saakka. Vaikka eroteltuja väyliä ei synnykään, niin ainakin Tampere rakentaa aivan tosissaan uutta infrastruktuuria ja parantaa vanhaansa, joten kyllä he jonkisortin kiitostakin ansaitsevat. Paitsi tuosta kiertoliittymästä. . . .

Katusuunnitelmat 23.1 (Ks. Ylöjärventie)
http://www.tampere.fi/liikennejakadut/katusuunnitelmat/23.1.-6.2.2012.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti