torstai 23. elokuuta 2012

Pyöräilyasiointi - Osa 2

Lidl Lielahti


Järki käteen ja ostoksille, mutta miten sinne pääsee pyörällä tai kävellen? Kuvassa Lielahden uljas Lidl, kuvattuna Lielahdenkadun kevyen liikenteen väylältä. Lidl sijaitsee syvällä kuopassa tiehen nähden. Lielahdenkadulta menee alas parkkipaikalle jyrkät portaat, jotka ovat mallia "epäilyttävä". Jyrkissä portaissa on mm. vain toispuoleinen kaide, joten ei parane sitten horjahdella sen 6x1,5l saskia-setin kanssa.

Pyöräily Lidliin tapahtuu Harjuntaustan kautta, tontille on kaksi tonttiliittymää joista tulevat autot aina kätevästi tukkivat kevyen liikenteen väylän. Olenpa itsekin tullut auton yliajamaksi juuri tämän Lidlin tonttiliittymän kohdalla, kun eräs autoliikennevirtaa tarkkaillut ajoi hiljaista vauhtia kylkeen. Kyseenalaistankin kahden tonttiliittymän tarpeen tämän liikkeen kohdalla, vedoten siihen häiriöön jonka poistuvat ja sisäänajavat autot aiheuttavat kevyelle liikenteelle, erityisesti muistaen että he ovat väistämisvelvollisia kääntyessään pihaan ja poistuessaan sieltä.


Harjuntaustan kevyen liikenteen väylältä kulkee hyvin kapea kävelyväylä halki Lidlin parkkipaikan. Jos klikkaa kuvan isommaksi, voi huomata että tämä väylä on korkea kanttikivinen ja äärimmäisen kapea. Voin kertoa, että kerran yritimme työntää esikoista lastenvaunuissa tuota väylää pitkin, mutta emme mahtuneet edes tuon ensimmäisen roskiksen ohitse. Kanttikivet ovat niin korkeat, ettei edes jykevä Brio-oikein pystynyt niistä keulimaan yli. Itse asiassa en ole eläessäni nähnyt kenenkään käyttävän tätä väylää. Jos väylä vain olisi toteutettu kunnollisena, se olisi erinomainen. Nykytoteutuksen vuoksi kyseinen väylä on käyttökelvoton. Toisaalta, onhan tässä enemmän yritystä kuin esim. Kodin Ykkösen puurivissä.


Ensimmäisestä kuvasta näkyy, että pyöräpysäköinti (nuo oudot koukut joita kukaan ei osaa käyttää) sijaitsee  nykyään invapaikkojen takana. Alunperin tuossa kohdalla ei ollut maalattuna invapysäköintiruutuja, ja paikalla oli pyöräpysäköinnin merkki. Jos bloggauksen ensimmäistä kuvaa katsoo, huomaa ettei kukaan oikeasti jätä pyöräänsä näiden koukkujen luokse. Kuvassa puolisoni polkupyörä on taiteiltu varsinaiselle pyöräpaikalle (itse epäilen vieläkin niiden olevan koiraparkin koukkuja!). Kuvitelkaa viereen pysäköity auto.

Lähetin alkukesästä Lidlin sivuston kautta palautteen siitä, kuinka halpa investointi on pyöräteline ja pyörät telineessä luovat siistimmän vaikutelman kuin nykyinen hajasijoittelu. Palautteeseeni vastattiin vain, että ehdotus on ohjattu kiinteistöstä vastaavalle taholla. Tänään 23.8 pystyin toteamaan ettei asian eteen oltu tehty yhtikäs mitään.

Vertailun vuoksi kannattaa katsoa tätä kuvaa esim. Joensuun Lidlistä, jonka pihassa on sisäänkäynnin läheisyydessä katoksellinen pyöräparkki. Katoksessa on pyörätelineet, joista tulee ketjulliset runkoon kiinnitettävät lukot. A-luokkainen ratkaisu, jollaisia toivoisin näkevän myös Tampereella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti