perjantai 24. elokuuta 2012

Pyöräilyasiointi - Osa 3

Erehdyin tänään Lielahteen asioimaan, tajuamatta että siellä oli Sportia Pekan ja Expertin tukkutori. Autoja siellä, autoja täällä, autoja kohta minunkin päällä...


Suomen polkupyörätukku (Lielahti) - ei pyöräpysäköintiä, mutta ottaen huomioon heidän myymänsä tuotteet on ymmärrettävää ettei heille varmaan koskaan tule pyöräileviä asiakkaita.


Intersport Lielahti - pyöräpysäköinti rakennuksen nurkalla, pari normaalia telinettä. Ei mitään erikoista, mutta toimiva ratkaisu joka huomioi pyöräilijät. Pysäköinnin "piilossa" olevan luonteen vuoksi opastekyltti on erittäin tarpeellinen.


Lielahden Citymarkettiin pääsee Harjuntaustan kevyen liikenteen väylältä hienosti omaa väylää pitkin. Mutta jostain syystä tämä erittäin leveä väylä on merkitty jalkakäytäväksi? Miksi tätä pitkin ei saisi pyöräillä telineelle asti? Jalankulkijoiden määrä kyseisellä osuudella on myös aina vähäinen, joten en ymmärrä miksi pyöräilyn oletetaan tapahtuvan autojen tonttiliittymän kautta, tai että pyöräilijät taluttaisivat loppumatkan telineille.


Pyörätelineitä on riittävästi, mutta telineet sijaitsevat aukealla ja näin ollen jäävät ilman säänsuojaa.


Sisäänkäynnille johtavassa katoksessa on siis ostoskärryt, ja kesäisin siinä toimii marjamyyntiä. Marjamyynnin loputtua on skootteri ja pari pyörää pysäköity oven pieleen. Katokseen on aina pysäköityn pyöriä. Paremmalla suunnittelulla pyöräpysäköinti voisi ollakin tämän katoksen alla.

Mielenkiintoisena huomiona mainitsen, että kesäisin Lielahden Citymarketin pyörätelineet ovat olleet useasti 100% käytössä, ilmiö joka ei ole koskaan toteutunut Lielahden Prisman kohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti